Sommer Kábel Magyarország
Kapcsolat
A Sommer kábel hazai képviselője
MediaDot Kft
2120 Dunakeszi, Kismarton utca 10.

Telefonáljon a Sommer kábel MagyarországnakTel: 06(30)859 3890
(Erős Ádám)
Email:
Szállítási információk
Rode Mikrofon webáruház szállítási információkTermékeinket 24 órás, futáros szállítással juttatjuk el Önnek. A délelőtt 11 óráig feladott rendelések már másnap megérkeznek, míg a délutáni rendeléseket 1 nappal később kapja meg.
Személyes átvétel esetén székhelyünkön (2120 Dunakeszi, Kismarton utca 10.) hétköznap 9 és 17 óra között veheti át a termékeket.
Sommer GYIK
Sommer kábel GYIK

Sommer Kábel Gyik

Milyen Sommer kábelek használhatóak 100V-os rendszerekhez?  Értékeld!

Elvileg szinte minden NF- és a hangszóró kábel, melyeket PA alkalmazásra fejlesztettünk alkalmas a célra. Ezen kábelek szigetelése magas minőségű anyagok felhasználásával történik, mint a PE, SPVC, poliuretán, Hytrel, és a PP. A vizsgálati feszültség az NF kábelek esetén 1200V, az üzemi feszültség 300V.

A fő probléma a PA technikában, a távolságok áthidalása. Ezt előre ki kell kalkulálni, vagy némi segítség található az alábbi táblázatban.

FIGYELEM: A kábel átmérője nem azonos az adatlapokon feltüntetett kábelátmérőkkel. A tömör vezeték (pl. 2 x 2 x 0,50 mm) felel meg a tényleges kábel keresztmetszetének 2 ² x 2 x 0,34 mm.
TovábbTovább

Mi a különbség a CAT kábelek között?  Értékeld!

Először is mi is az az UTP?

Árnyékolatlan csavart érpár (Unshielded Twisted Pair). A leggyakrabban alkalmazott kábelfajta az Ethernet típusú hálózatokban. 8 ér alkotja a kábelt, melyek páronként össze vannak sodorva. Árnyékolás híján így védekezve az elektromágneses zavarok ellen. A kábel végén RJ-45* csatlakozó található. No, ezeket sorolják kategóriákba.
TovábbTovább

Mi a kábeleknél az AWG számozás?  Értékeld!

A három betűs rövidítés az american wire gauge, azaz az amerikai huzalmértéket jelenti.

Jó régen, még 1857-ben szabványosították Amerikában a kerek, tömör, nem vasalapú, elektromosan vezető huzalok átmérőjét. Hogy ne legyenek eltérő keresztmetszetű drótok ugyanazokra a feszültségekre, mert komoly galibát okozhatnak. Azután ez a rendszer világszerte elterjedt.
TovábbTovább

Hullámfront terjedési sebesség  Értékeld!

A  velocity factor (VF) vagy más néven hullámfront terjedési sebesség. Megmutatja, hogy a hullám (akusztikus, elektromágneses, rádiófrekvenciás, fény impulzus optikai kábelekben, vagy réz vezető elektromos változása) mekkora sebességgel halad át a vezető közegen a fény sebességéhez képest.
Röviden: Egy hullámfront terjedési sebessége egy átviteli közegben a fénysebességre vonatkoztatva.
TovábbTovább

Hogyan forrasszunk XLR csatlakozót?  Értékeld!

Mindannyian tudjuk a nagy kérdésre a választ. 42. Csak a kérdést nem tudjuk. Itt a kérdés ismert, mert oly probléma ez, ami sokakat foglalkoztat.
TovábbTovább

Mekkora a minimális hajlítási sugara a kábeleknek?  Értékeld!

Gyakori kérdés, hogy mekkora a minimális hajlítási sugara a kábeleknek. Installációk esetében nem mindegy, hogy milyen nyomvonalon húzzuk a kábelt, illetve fesztiválokon, rendezvényeken sem mindegy, hogy hol tör utat a kábeltaposó.
TovábbTovább

Mi a Viszkózszál?  Értékeld!

Leggyakrabban a Sommer kábelekben valamilyen textilszerű tömőanyagot találunk. Ez azért van a kábelben, hogy az erek ne mozdulhassanak el. De sem nem pamut, sem nem textil teljesen. Ő a Viszkózszál!
TovábbTovább

Hogyan kell a kábelt feltekerni?  Értékeld!

Ha vége a koncertnek/előadásnak, bizony eljön az ideje az elpakolásnak. A nagy sietségben érdemes szakszerűen feltekeri kis karikába kábeleinket, hogy a legközelebbi alkalommal ne a kibogozással teljenek el az értékes percek. Mert akkor minden másodperc számít.
TovábbTovább

Mi a különbség a szimmetrikus, és az aszimmetrikus jelátvitel között?  Értékeld!

Sokan kérdezik meg, illetve sokan el vannak tévedve a szimmetrikus, és aszimmetrikus kábelek, jelek, csatlakozók között. Jöjjön hát némi magyarázat, hogy fellebbentse a fátylat eme sarkalatos kérdésről.
TovábbTovább

Hogyan használjuk a tépőzáras kábelkötegelőt?  Értékeld!

Sokan csak egyszerűen körbetekerik a kábelen, és a fém gyűrűn egyszer áthúzzák. Ez is jó megoldás lehetne, csak mindig mikor kibontjuk belőle a kábelt elcsúszik a kötöző, illetve ha nem figyelünk szétjöhet, és elhagyhatjuk.
TovábbTovább
Copyright © - 2008-2011 - Mediadot Kft, a Sommer Cable kábelek hivatalos magyar képviselője.
Telefon: 06 (30 )859 3890 - 2120 Dunakeszi, Kismarton utca 10.
Rode mikrofonok
ViArt - PHP Shopping Cart