Sommer Kábel Magyarország
Sommer Kábel Hírek  Újdonságok
 A 10,000 még nem elég ...
 Sommer Hi-Fi készkábelek
 Highly Connected - HICON
 Optikai Kábelek

Produkcióó..!

NyomtatóbarátMond el egy barátodnak


Főként a színházak fognak örülni a Tempoflex kábelnek. Hivatása, a belógatott eszközök jeleinek oda, vagy vissza vezetése mellett, hogy meg is tartsa őket. Magyarán, ha mikrofonfüggönyt használunk a színpadon, akkor keresve sem találhatnánk jobb alternatívát a kábelezésre, mint a Sommer Tempoflexét.

Felépítése:
A két 0,34mm-es ér egy gumirétegben tekereg, hasonlóan a Galileo 238 típushoz. A különbség, hogy itt nem puha gumirétegben tekeregnek az erek, hanem egy keményebb keverékben. Ennek a jelentősége, hogy a helyén tartsa az érpárt, amikor valamilyen külső hatás (húzás, csavarás..) éri a kábelt. A két ér mellett két aramid szál (ismertebb nevén kevlár) tekereg, melyek feladata hasonlóan az optikai kábelekben alkalmazott társaikhoz az, hogy megakadályozzák a kábel széthúzódását, mikor húzóerő hat rá. A gumiréteg leheletvékony gyapjúkabáttal burkolt. És következik a dupla árnyékolás! Először ónozott rézszálakból, végül egy alumínium gőzölésű filc réteggel. A külső köpeny mindezt jótékonyan betakarja és merthogy TPE alapanyagú ellenállóbb a szennyeződéseknek, és a mechanikai hatásoknak. Ebből is egy keményebb keveréket kisérletezett ki a gyár, mely kicsit merevvé teszi a kábelt, de installációk esetében ez nem hátrány.Ez a felépítés védi az ereket a deformálódástól amikor valami nagy súlyt gördítünk át a kábelen, (Színházban díszletek, szafarin cirkuszban elefántcsorda...) vagy cibáljuk, megcsavarjuk. Ezt ugye már említettük, de ilyen robosztus elefántcsordaálló kábelek már léteznek.
A Tempoflexet érdemes függőlegesen használni!

Amikor egy hangversenyterembe bevonul a szimfonikus zenekar bizony egyszerűbb függesztett mikrofonokat használni, mint állványokra tenni a mikrofonokat, sztereó párokat. Az amúgy is zsúfolt helyet igazi dzsungellé változtatják a plusz állványok. Amúgy is van belőlük elég, mert a kottatartók, és hangszerállványok ugye el nem hagyhatóak. És akkor erre rájön a szövevényes kábelezés a színpadon. Ezért amit lehet igyekeznek általában a színpadszint fölé vagy alá eltüntetni.

A függesztett mikrofonozás remek megoldás. Egy gond van csak. A belmagassága egy hangversenyteremnek, vagy egy színháznak a színpadnál igen nagy. A csatlakozóknak a mikrofonkábelek súlyát is meg kell tartaniuk a mikrofonoké mellett. És természetesen napi használat során, több évig is. Bár a csatlakozók belső szorítója a köpenyt megpréseli, de idővel, és főleg ha folyamatos terhelésnek van kitéve a kábel, akkor lecsúszik a csatlakozó a puha köpenyről. És mivel az erek forrasztva vannak azok tartják szépen lassan az egész súlyt. Az innováció a Tempoflexnél pedig a kevlár szál alkalmazása. A kevlár elég erős ahhoz, hogy megtartsa a kábelt, és a rá aggatott mikrofont. 20kg-nyi tömeget képes megtartani maximum, és ajánlott 1kg-tól terhelni. A kábelnek van egy kis “íve”, ami megkönnyíti, hogy a függesztett mikrofonok fel-le mozgatásánál dobra tekeredjen. Emiatt van előírva a minimális terhelési súly. Ha kisebbet akasztunk rá, akkor ívesen fog lógicsálni a kábel, és a mikrofon nem oda fog nézni ahová szeretnénk.

Széles hőmérséklet-tartományt képes bármilyen változás nélkül elviselni. Ezt azért fontos kihangsúlyozni, mert a színpadokat világítani is szokták, és bár manapság egyre elterjedtebbek a LED-es lámpák, azért szép számmal akadnak még izzóval működő változatok. Amelyek azért termelik a hőt elég szépen. -20°C és +110°C között biztonságosan használható, sok-sok évig.

Tapizható mintadarabért érdeklődni tessék!
Copyright © - 2008-2011 - Mediadot Kft, a Sommer Cable kábelek hivatalos magyar képviselője.
Telefon: 06 (30 )859 3890 - 2120 Dunakeszi, Kismarton utca 10.
Rode mikrofonok
ViArt - PHP Shopping Cart